Çanak Anten
Çanak anten uydu ile iletişim kurmak için kullanılır. Uydudan gelen sinyalleri alır ve uyduya sinyal gönderir. En yaygın kullanım alanı ise farklı uyduları kullanarak televizyonlar ya da benzeri görüntüleme cihazları için görüntü elde etmektir. Çanak anten ürünleri farklı kullanım amaçlarına göre farklı şekillerde ve boyutlarda üretilir. Parabol ya da ofset gibi modelleri bulunan bu ürünler, uydudan gelen sinyalleri daha güçlü almak için farklı tasarımlara sahip olabilir. Ülkemizde en çok kullanılan anten türüdür. Diğer antenlere kıyasla çok daha başarılı bir sinyal gücü elde eder. Bu gibi modellere ek olarak aynı anda birden fazla uyduya bağlanan antenler de bulunur. Bunlara multifocus anten adı verilir. Üzerinde bulunan farklı alıcılar sayesinde farklı uydulara bağlanır ve kullanıcının isteğine göre ayar değişikliği yapmadan tüm uydularda görüntüleme sağlar. Bu durum özellikle uydu ayarları yapmadan diğer uydularda bulunan kanalları rahatlıkla izlemek için önemlidir. Kanal düzenlemesi kullanıcının isteğine göre yapılabilir.
Çanak anten her yerde kullanılabilir. Tüm cihazlar ile uyumlu olacak şekilde çanak anten dönüştürücüleri bulmak mümkündür. Kullanımı çok kolay ve yaygın olsa da çanak anten kurulumu için belirli cihazlar gerekir. Antenin anlık konumundan sinyal gönderen bu cihaz, uydudan gelen sinyali test eder. Bu nedenle standart cihazların kurulumu kadar kolay bir süreç değildir ve çoğu zaman bir uzman tarafından yapılır. Daha önce kurulum deneyimi olanlar ilgili cihazı da kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirler. Çanak anten 120 cm, 90 cm, 100 cm, 150 cm, 80 cm, 60 cm gibi birbirinden farklı boyutlarda olabilir. Bu boyut farkı kullanım sırasındaki kanal çeşitliliğini etkiler. Aynı zamanda farklı uydulara bağlanma imkanı sağlayan bu çanakların büyük olması, daha uzaktaki ve çanağa daha kötü açıyla bakan uydulara bile bağlantı imkanı verir. Bu nedenle çanak anten boyutu belirlenirken kullanım amacı ve talep edilen uydular seçilmelidir. Buna göre daha yüksek gereksinimleri karşılayacak şekilde daha büyük modeller ya da daha küçük modeller tercih edilerek farklı şekillerde kullanılabilir.
Çanak Anten Çeşitleri
Anten çeşitlerinden ilki parabol çanak anten olarak adlandırılır. Parabol anten, çanak ortasında buluşan alıcının birden fazla kol ile çanağa bağlanmasından adını alır. Bu modelin en önemli özelliği çanak ortasında bulunan derinliğin daha fazla olmasıdır. Daha derin olan bu çanak, uydulardan gelen sinyalleri toplama noktasında daha başarılıdır. Bu antenlerin sinyal toplama imkanı daha iyi olsa da ortasında yüksek oranda kar tutabilir. Bu durum soğuk kış aylarında sinyal kalitesinin düşmesine sebep olabilir.
Çanak anten modellerinden bir diğeri olan multifocus antenler, birden fazla alıcıyı aynı çanak içinde buluşturur. Bu alıcılar tek bir çanağın sinyal toplama gücünden yararlanırken birden fazla uydu ile aynı anda iletişim kurabilirler. Çanakta bulunan bu özellik, televizyon ile bağlantı sağlayan uydu alıcı üzerinden de istenen şekilde ayarlanabilir. Kullanıcının tercihine göre farklı ayar seçenekleri bulunur ve bu ayarlardan uydular arasında geçiş yapılabilir. Bu alıcıların hepsi, ilk kurulum aşamasında farklı uydulara odaklı olacak şekilde kurulur. Bu durum sayesinde farklı uydu kanallarına bağlantı sağlanması gerektiğinde çanak ayarlarını değiştirmek gerekmez. Kumanda üzerinde bulunan basit birkaç tuş ile uydular arasında geçiş yapılabilir. Bu antenlerde bulunan alıcıların sayısı isteğe göre değişebilir. Kimi antenlerde sadece iki adet alıcı bulunurken bu sayı beş ya da altı seviyelerine kadar çıkabilir.
Çanak Anten Babaeski, Babaeski Çanak Anten, Çanak Anten Kurulumu Babaeski, Babaeski Çanak Anten Kurulumu, Babaeski Anten Kurulumu, Babaeski Çanak Antenci, Babaeski Televizyon Uydu Anten Servisi, Babaeski Uydu Servisi denildiğinde Duru Elektronik 7/24 hizmetinizde.